VEELGESTELDE VRAGEN

We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u opgesteld. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

ALGEMEEN

Hoe blijf ik geïnformeerd?

We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via deze website. Op de pagina Het plan leest u meer over de plannen van het project. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Wie is de ontwikkelaar?

Wij zijn ontwikkelcombinatie Edisonpark, een samenwerkingsverband tussen AM, Dura Vermeer en Synchroon.

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. We verwachten in Q1 2026 te starten met de bouw. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Waar kan ik terecht als ik vragen of klachten heb over de werkzaamheden?

Als we beginnen met de werkzaamheden, stellen we omwonenden uiteraard op de hoogte. Ook op deze website verschijnt dan meer informatie over waar u terecht kunt met uw vragen of klachten.

Hoe lang gaan de werkzaamheden duren?

De verwachting is dat de bouw in 4 fases zal verlopen. Hoe lang de bouw duurt is nog lastig te zeggen. Naar verwachting start de bouw begin 2024 en zal de bouwperiode ongeveer 5 a 6 jaar duren.

Wat is de doelgroep van de woningen?

Edisonpark is een woningbouwontwikkeling met circa 550 woningen voor verschillende doelgroepen: sociale huur, vrije sector koop en huur en zorgwoningen.

WONINGEN

Wat voor type woningen komen er?

Er worden in Edisonpark zowel appartementen als grondgebonden woningen gerealiseerd. De woningen zijn voor verschillende sectoren: huur, vrije sector koop en huur en zorgwoningen.

Wanneer komen de woningen beschikbaar?

Op dit moment is een prognose van wanneer de woningen te koop of te huur worden aangeboden nog lastig af te geven. Meld u aan voor de nieuwsbrief u op de hoogte gehouden kunt worden.

Geeft de bouw overlast aan de omgeving?

Er is mogelijk sprake van overlast tijdens de bouwwerkzaamheden. Dat hoort bij het bouwen van nieuwbouw. Tijdens de uitvoeringsfase informeren we de buurt over de voortgang. Op deze website zullen wij u nader informeren.

Wat zijn de effecten op het geluid in de omgeving?

Er is onderzoek gedaan naar het geluid rondom het gebouw om aan de regels te voldoen voor de toekomstige bewoners. Door de appartementen wordt het geluid vanaf de Australiëweg en de Oostweg tegengehouden zodat er een geluidsluw binnengebied ontstaat. De gebouwen zelf veroorzaken geen geluid.

Hoe hoog wordt de nieuwbouw?

Het binnengebied zal bestaan uit grondgebonden woningen die veelal 3 lagen hoog zullen zijn. De appartementenrand zal variëren in hoogte waarbij het hoogste gebouw 9 lagen hoog zal zijn.

GEMEENTE EN BELEID

Moet het bestemmingsplan gewijzigd worden?

Ja, om de woningbouwontwikkeling voor Edisonpark mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Deze zal begin 2022 in ter inzage gelegd worden. Ga voor meer informatie naar www.zoetermeer.nl/edisonpark

Waar gaan de nieuwe bewoners parkeren?

De parkeerplekken voor de bewoners van Edisonpark zullen allemaal opgelost worden binnen de ontwikkeling. Hiervoor zullen parkeerplaatsen gerealiseerd worden aan de randen van het plan maar ook onder de appartementengebouwen in 3 parkeergarages. Bovendien is een mobiliteitsvisie gemaakt: er worden deelauto's geplaatst in de garage, waardoor minder parkeerplaatsen benodigd zijn. Ga voor meer informatie naar www.zoetermeer.nl/edisonpark

Wat is de visie van de gemeente op deze locatie?

De gemeente is de verkoper van de grond en heeft een aantal voorwaarden opgesteld in het ambitiedocument. Aan de hand van dit document heeft de ontwikkelcombinatie een initiatiefplan gemaakt. Op basis van dit plan is een grondreserveringsovereenkomst opgesteld om de plannen verder uit te werken en te komen tot een koop- en realisatieovereenkomst. Ga voor meer informatie naar www.zoetermeer.nl/edisonpark